Välkommen till tre timmars race med KAK på Gelleråsen

Välkommen till tre timmars race med KAK på Gelleråsen


Kör ett team med tre förare och delta en heldag på racerbanan. Det finns möjlighet till licenskurs efteråt.

Tid: Onsdag den 7 september kl. 09.00 – 16.30 och omkring kl. 20.00 för de som vill gå licenskursen.
Plats: Gelleråsen Arena (f.d. Karlskoga Motorstadion).
Pris: 18.820 kr exklusive 6% moms per bil för tre förare. Pris för licenskurs meddelas vid anmälan.
Anmälan görs till: info@kak.se. Det finns bara 13 bilar att tillgå – så först till kvarn. Avgiften faktureras direkt från banan på Gelleråsen Arena. Kom ihåg att ange fakturaadress i din anmälan. Denna är bindande med en förskottsbetalning på 40% av priset inklusive moms.

Inga förkunskaper behövs, endast körkort behörighet B. Vi tävlar med Richard Göransson och Gelleråsen Arenas raceutrustade Volvo C30. Tre förare per bil.

Efter morgonens teoretiska genomgång gäller det för teamet att lägga upp strategin för genomförandet av tävlingen. Förmiddagen ägnas åt träning och att hjälpa varandra med råd och tips för att teamet ska få en så framskjuten placering som möjligt. Efter lunchuppehållet blir det ett kort förarmöte och därefter går starten. Förarbyte var 20:e minut. Du får låna hjälm och overall m.m.

Efter målgång och prisutdelning finns det möjlighet för de som önskar att ta en teorikurs för standardbilslicens. Målet är att du ska kunna lämna Gelleråsen på kvällen med en egen förarlicens för standardbil. Mer detaljer kommer.

Bilar: 13 stycken Volvo C30 som är lättade och ombyggda med FIA-klassad säkerhetsbur och utrustade med Öhlins-dämpare. Motor, växellåda, koppling och bromsar är modifierade och anpassade för racing. Toppfart är cirka 170 km/h på Gelleråsbanan.

geller2
gälleråsen

Program och tidsschema:
09.00 Morgonkaffe med smörgås.
09.30 Teorikurs för VIP-licens och genomgång av gällande regler och bestämmelser samt spårvalsinstruktion.
10.30 Ombyte till racingkläder. Träningspass 45 min.
12.00 Lunch på Pit Stop Café.
12.45 Förarmöte på startplattan.
13.00 Start tre timmars race.
Kaffe och dryck serveras i bandepån där också TV-monitorer finns så att du kan följa tider och placeringar för teamet och övriga tävlanden. Förarbyte med 20 minuters intervall. Ett depåstopp med tankningstillfälle inplaneras av teamet själva.
16.00 Målgång och prisutdelning.

Teorikurs för de som önskar: 16.30 till cirkla 20.00.
Teorikurs för standardbilslicens. Minimum är tre deltagare för att genomföra kursen.
Bra att veta: Hjälm, balaklava, overall, handskar och skor finns att låna. Ta med en varm jacka och underkläder (helst i bomull) att ha under racingoverallen.
Bara B-körkort krävs.
Arrangör för racet är Gelleråsen Arena. Bilarna är försäkrade, men med hög självrisk. Kontakta Gelleråsen Arena på telefon 0586-150 10, för närmare detaljer.
För övriga frågor, kontakta KAK:s kansli via info@kak.se.

Har du finansieringen av teamet klar och vill toppa teamet eller saknar en förare? Då kan kansliet göra en sökning bland KAK:s elitförare för att se om någon är ledig.