Skip to content

GÄRDESLOPPET 4 JUNI 2023


Prins Bertil Memorial resultat 2023 

Resultat Prins Bertil Memorial 2023, klicka på respektive rubrik för att ladda ner resultatlistor

Finalen

Semifinal Classic

Grundomgång

Gärdesloppet 4 juni 2023 

Söndagen 4 juni samlas vi på Kungliga Djurgården för att njuta av Gärdesloppet, en folkfest där bilen står i centrum. Det är ett av Sveriges största evenemang för historiska fordon. Årligen kommer tiotusentals besökare för att se kortegen genom centrala Stockholm och de utställningar och tävlingar som äger rum på Djurgården.

Gärdesloppet består av Gärdesloppskortegen, som i år går från Hagaparken i Solna till ängarna kring Manillavägen på Djurgården, Prins Bertil Memorial, en regularity-tävling som körs på avlyst bana, samt av skönhetstävlingen Concours de Charme.

Deltar du inte i Gärdesloppet tillsammans med ditt fordon så hoppas vi att du har möjlighet att besöka utställnings- och tävlingsområdet längs Manillavägen söder om Djurgårdsbrunn på Djurgården. Eller varför inte inta en strategisk plats längs kortegevägen, som går genom centrala Stockholm, för att titta på alla vackra fordon.

Evenemanget är kostnadsfritt för dig som besökare.

Ladda ner programmet HÄR

Varmt välkomna!

Önskar vännerna på KAK

 

 

MER INFORMATION OM GÄRDESLOPPET

 

pres-prins-bertil-memorial

 

 

Gärdesloppets historia

Gärdesloppet arrangerades första gången 1922. Då var det en renodlad hastighetstävling för bilar. Arrangör var då precis som idag Kungliga Automobil Klubben. För att locka åskådare körde de tävlande bilarna, precis som idag, i en kortege genom Stockholm. I den första tävlingen, som ägde rum i mitten av februari 1922, deltog 29 bilar. Banan var en knapp 3 km lång slinga som gick från Gärdet till Valhallavägen. Det officiella namnet var Kappkörning å Ladugårdsgärde, vilket i folkmun blev Gärdesloppet. Dagens upplaga av Gärdesloppet går tillbaka till mitten av 1990-talet och utgörs bland annat av en Gärdesloppskortegen, Prins Bertil Memorial samt Concours de Charme.

 

Våra sponsorer

 

Vår mediapartner

Våra samarbetspartners