Skip to content

GÄRDESLOPPET 26 maj 2024

 

   

 

Gärdesloppet 26 maj 2024

Boka in den 26 maj för då genomförs 2024 år upplaga av Gärdesloppet. En stor nyhet är att vi är tillbaka på Gärdet i Stockholm – platsen där Gärdesloppet startade för drygt 100 år sedan.

Nu öppnar vi anmälan för alla som vill medverka i kortegen och tävlingarna.
Gärdesloppskortegen utgår från Hagaparken i Solna och avslutas på Gärdet snett mitt emot Filmhuset.

Här kommer fordonen att ställas upp så att alla tusentals besökare kan gå runt och titta på de vackra ekipagen. Under dagen genomförs också tävlingarna Prins Bertil Memorial och Concours de Charme samt en lådbilstävling för de allra yngsta förarna. Prins Bertil Memorial kommer att köras längs Greve von Essens väg.

Gärdesloppet består av följande delar;

  • Gärdesloppskortegen, som går från Hagaparken i Solna till Gärdet
  • Prins Bertil Memorial, en regularity-tävling som körs längs Greve von Essens väg.
  • Skönhetstävlingen Concours de Charme.

Deltar du inte i Gärdesloppet tillsammans med ditt fordon så hoppas vi att du har möjlighet att besöka utställnings- och tävlingsområdet på Gärdet. Eller varför inte inta en strategisk plats längs kortegevägen, som går genom centrala Stockholm, för att titta på alla vackra fordon.

Evenemanget är kostnadsfritt för dig som besökare.

Varmt välkommen!

Önskar vännerna på KAK

ANMÄL DIG HÄR
gardesloppet24

 

MER INFORMATION OM GÄRDESLOPPET

 

gardesloppet-old

 

 

Gärdesloppets historia

Gärdesloppet arrangerades första gången 1922. Då var det en renodlad hastighetstävling för bilar. Arrangör var då precis som idag KAK (Kungliga Automobil Klubben).

För att locka åskådare körde de tävlande bilarna, precis som idag, i en kortege genom Stockholm. I den första tävlingen, som ägde rum i mitten av februari 1922, deltog 29 bilar. Banan var en knapp 3 km lång slinga som gick från Gärdet till Valhallavägen. Det officiella namnet var Kappkörning å Ladugårdsgärde, vilket i folkmun blev Gärdesloppet.

Dagens upplaga av Gärdesloppet går tillbaka till mitten av 1990-talet och utgörs bland annat av en Gärdesloppskortegen, Prins Bertil Memorial samt Concours de Charme.

 

SPONSOR:

MEDIAPARTNER:

SAMARBETSPARTNERS:

FRO
MHRF
My project(1)
SLK