Skip to content

 

MIDNATTSSOLSRALLYT 2023 – EN FOLKFEST!

SVERIGES, OCH ETT AV VÄRLDENS STÖRSTA HISTORISKA RALLYN

 

KAK Midnattssolsrally 2023 avgörs torsdag 29 juni till lördag 1 juli i Östergötland. Årets rally blir kompaktare med färre transportmil än de senaste upplagorna. Inbjudan publiceras och anmälan öppnar den 7 april.

En mer kompakt bana med kortare transportsträckor är den stora nyheten i Midnattssolsrallyt 2023. Rallyts totallängd har kortats ner till 45 mil varav hela 12 mil är specialsträckor. Samtliga sträckor körs i Östergötland med Finspång i norr, Kisa i söder, Motala i väster och Linköping i öster. Nytt för 2023 är också att rallyt startar vid lunchtid torsdagen den 29 juni med flera sträckor. Etapp två körs fredag och den tredje och sista avgörs under lördagen. Ambitionen är ett rally med behagligt genomförandetempo men lika utmanande som tidigare upplagor.

Midnattssolsrallyt arrangeras av Kungliga Automobil Klubben, KAK, och har för de kommande fyra åren kontrakterat Jerker Ekelund och Simon Johansson som projektledare. Båda med erfarenheter från tidigare genomförda rallyn.

Läs mer på Midnattssolsrallyts nya hemsida som återfinns på den välkända adressen: www.midnattssolsrallyt.com

 

Foto: Thomas Lindgren

MIDNATTSSOLSRALLYFAKTA OCH HISTORIK

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar och har genomförts sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964.

Midnattssolsrallyt kördes varje år mellan 1950 och 1964 och hade också en damklass under den här tiden. Året efter började tävlingen köras vintertid och fick då namnet Svenska Rallyt. År 2006 återupptog KAK traditionen till KAK Midnattssolsrallyt och är nu Sveriges och ett av världens största rally för historiska tävlingsbilar. De bilar som deltar i detta rally får inte vara nyare än årsmodell 1990.

Rallyt har körts varje år sedan 2006 men ställdes dock in 2020 på grund av Coronapandemin.

KAK Midnattssolsrallyt erbjuder deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan.

Midnattssolsrallyt grundades 1950 och initiativtagare till det då 300 mil långa rallyt var bildirektören och pionjären Ernst S. Nilson.
Han hade tidigare tävlat i KAK:s landsvägstävlingar och bl.a vunnit vinterloppet 1927 mellan Östersund och Stockholm.

Kontakt

press@midnattssolsrallyt.com
Robert Gustavsson kommunikation 070-961 83 52
Jerker Ekelund koordinator evenemang 070-555 53 53
Simon Johansson koordinator tävling 070-211 08 98