Skip to content

 

MIDNATTSSOLSRALLYT 2024

SVERIGES, OCH ETT AV VÄRLDENS STÖRSTA HISTORISKA RALLYN

 

Nu är det klart att 2024 års upplaga av KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största rally för historiska tävlingsbilar, avgörs mellan den 22-24 augusti med sommarstaden Västervik som huvudort.

KAK Midnattssolsrallyt är en av Europas främsta historiska rallytävlingar och kördes första gången 1950. Rallyt erbjuder såväl tävlande som publik en unik, fartfylld och nostalgisk upplevelse på fina och omväxlande vägar i vacker miljö.
Samtliga sträckor kommer att köras i Småland – i området runt Västervik, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Centralort för tävlingen är Västervik med sitt idylliska kustläge. Rallyts totallängd är omkring 60 mil, varav cirka 15 mil är specialsträckor.
Bland årets nyheter märks bland annat återinförandet av de populära klasserna 4WD (för fyrhjulsdrivna fordon) och Regularity. Dessutom introduceras en helt ny klass: Rally Icons.

Läs mer på Midnattssolsrallyts nya hemsida som återfinns på den välkända adressen: www.midnattssolsrallyt.com

 

Foto: Urban Dahlen

MIDNATTSSOLSRALLYFAKTA OCH HISTORIK

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar och har genomförts sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964.

Midnattssolsrallyt kördes varje år mellan 1950 och 1964 och hade också en damklass under den här tiden. Året efter började tävlingen köras vintertid och fick då namnet Svenska Rallyt. År 2006 återupptog KAK traditionen till KAK Midnattssolsrallyt och är nu Sveriges och ett av världens största rally för historiska tävlingsbilar. De bilar som deltar i detta rally får inte vara nyare än årsmodell 1990.

Rallyt har körts varje år sedan 2006 men ställdes dock in 2020 på grund av Coronapandemin.

KAK Midnattssolsrallyt erbjuder deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan.

Midnattssolsrallyt grundades 1950 och initiativtagare till det då 300 mil långa rallyt var bildirektören och pionjären Ernst S. Nilson.
Han hade tidigare tävlat i KAK:s landsvägstävlingar och bl.a vunnit vinterloppet 1927 mellan Östersund och Stockholm.

Kontakt

press@midnattssolsrallyt.com
Jerker Ekelund koordinator evenemang 070-555 53 53