Seminarium – ”Ständigt på vägarna”

KAK arrangerar samtal i samband med BotaniCar den 3 augusti i Norrvikens Trädgårdar om vägforskning och hur vi kan förbättra väginfrastrukturen. Evenemanget är öppet för alla besökare.

 

Bilen är en fantastisk uppfinning som ger oss möjlighet till flexibelt resande. En förutsättning är att fungerande och väl utbyggda vägar finns och då behövs forskning om hur väginfrastrukturen kan utvecklas på bästa sätt.

KAK anordnar därför ett seminarium under två timmar där vi kommer att belysa frågan om det svenska vägnätet på olika sätt. Vi kommer att gästas av Tomas Svensson, generaldirektör, VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut som kommer att tala på temat ”Vägteknisk forskning med blicken mot framtiden – hur ser behoven ut?”

Vi kommer ha med oss motorjournalister som delar med sig av sina minnen från resor runtom i Sverige och upplevelser på vägarna. Jan-Erik Berggren (Expressen), Lasse Holmström (f.d Sydsvenskan) och Fredrik af Petersen (Sveriges Radio) med flera finns på plats.

Det bjuds också på en politikerpanel bestående av Per-Arne Håkansson(S) som sitter riksdagen i och Johan Olsson Swanstein (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Båstad. Diskussionen kommer fokusera på vad krävs för att hantera behoven i den svenska väginfrastrukturen och vägforskningens roll i sammanhanget.

Anders Ydstedt och P-O Hedman från KAK:s Expertråd kommer att finnas på plats och ge KAK:s perspektiv på frågan om vägforskning och framtidens infrastruktur.

Moderator är Kalle Bäck från KAK.

Seminariet arrangeras i lokalen Hortensia i Villa Abelin, Norrvikens Trädgårdar, Kattviksvägen 233 i Båstad den 3 augusti mellan klockan 13:00-15:00.

13:05 KAK – En klubb med olika verksamhetsområden. Anders Ericson, generalsekreterare,
13:10 KAK – En klubb som är ständigt på väg. Anders Ydstedt, ordförande, KAK:s expertråd KAK
13:15 Jan-Erik Berggren, Expressen. Minnen från vägarna.
13:25 Tomas Svensson, genereldirektör VTI. Vägteknisk forskning med blicken mot framtiden – hur ser behoven ut?
13:45 Frågor ifrån publiken
13:50 Fredrik af Petersen, Formel 1-expert.  Minnen från vägarna.
14:00 Bensträckare.
14:05 Politikerpanel, Per-Arne Håkansson (S) och Johan Olsson Swanstein (M). Vad krävs för att hantera behoven i svenska väginfrastrukturen i framtiden? Vilken roll spelar vägforskningen i sammanhanget?
14:25 Frågestund
14:30 Lasse Holmström, matorjournalist. Minnen från vägarna.
14:40 Vilken infrastruktur krävs för att tillgodose morgondagens behov av infrastruktur?  P-O Hedman, KAK:s expertråd. 
14:50 Summering av dagen, Anders Ydstedt, KAK
15:00 Tack för idag

Vid eventuella frågor kontakta Kalle Bäck
0705 41 69 65
kalle.back@kak.se

Läs mer om BotaniCar: https://norrvikenbastad.se/evenemang/botanicar/

Varmt välkommen!

Pris för inträde på Norrvikens trädgårdar: 160 kr. Seminariet är öppet för alla besökare.

Läs mer om BotaniCar: https://norrvikenbastad.se/evenemang/botanicar/

botanicar