Prins Carl Philips Racing Pokal

Med ett väder som gick från strålande solsken till ruskigt regn slogs den unga svenska kartingeliten den 25–28 augusti om Prins Carl Philips Racing Pokal på GTR Motorpark. Priset instiftades 2013 på Prinsens initiativ och har som syfte att framhäva unga kartingtalanger. Detta år var det dessutom premiär för historiens första SM i el-kart.

Prins Carl-Philip lämnade GTR Motorpark med ett leende på läpparna: ”jag är stolt och imponerad av på vilket sätt förarna, personalen på banan och tävlingsorganisationen hanterade den mycket utmanande vädersituationen” förklarar han.

Beträffande elektrifieringens frammarsch som syns såväl på vägen som racingbanan är Prinsen positivt inställd: ”det är nytt och annorlunda, självklart, men det är roligt att vara del av framtiden, vilket det här faktiskt är”

Vann gjorde Wilgot Edqvist i klassen Rotax Max Senior med CharIie Andersen körde hem priset i Rotax Max DD2. Nu väntar världsfinal, Rotax Max Challenge Grand Finals, i Portugal 19–26 november för de historiska mästarna. Tävlingen anordnas av Kungliga Automobil Klubben, Svenska Bilsportförbundet, Lidköpings kartingklubb och ProConsulting AB.

752A0535
752A0417