Ny Generalsekreterare på KAK

Sedan den 1 mars 2022 här Anders Ericson ny generalsekreterare för KAK. Läs Anders tankar om sin roll på KAK.

”Underbara framtid. Det mesta är ännu ogjort” är ett citat jag gärna använder och som är lånat från en av mina stora förebilder – IKEA:s grundare Ingvar Kamprad. Min tolkning av denna tes är att man ska ta sig an nya uppgifter med stor nyfikenhet, lust och engagemang. Och samtidigt inse att man aldrig riktigt kan slå sig till ro.

Det är också med hjälp av detta synsätt jag vill närma mig rollen som ny generalsekreterare för KAK. Det är lätt att se och känna det mycket stora engagemang som finns bland KAK:s medlemmar. Både i mötesrummen och på tävlingsbanorna. Ett engagemang som tveklöst är organisationens främsta tillgång.

Jag har tidigare under många år lett en branschorganisation där jag tillsammans med mina medarbetare lagt stort fokus på att skapa ökad och påtaglig medlemsnytta. Ett arbete jag tillsammans med mina nya kollegor vill fortsätta med inom KAK.

En viktig uppgift för oss är att locka fler medlemmar. Det stärker organisationen och gör KAK till en starkare aktör, inte minst inom opinionsbildning, där vi på ett tydligt sätt ska fortsätta att föra bilisternas talan. Vi vill öka förståelsen i samhället för vikten av bland annat ökad mobilitet och bättre infrastruktur. Mitt mål är helt enkelt att KAK ska bli den svenska bilistens bästa vän och företrädare.

Likt många övriga medlemmar inom KAK har jag en stor passion för bilar. Min ögonsten är för övrigt en Porsche 911 SC från det sena 1970-talet som under åren fått mycket kärlek. Och jag skäms inte över att erkänna att jag under alla år sannolikt tillbringat mer tid under bilen än bakom ratten. Men jag lovar att det ska bli ändring på det.

Jag ser verkligen fram emot ett riktigt gott, konstruktivt och engagerat samarbete med alla medlemmar.  

Tack för ordet!
Anders Ericson

 

 

 

 

 

 

Anders Ericson