Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020

KAK Midnattssolsrallyt körs den 8 till 11 juli 2020 med Örebro som huvudort och med serviceplats på Örebrotravet. Travbanor har tidigare använts som serviceplatser i Midnattssolsrallyt men i år blir det något extra, då travtävlingen Juliloppet med V64 körs på torsdagen den 9 juli – det blir med andra ord både rally och trav på Örebrotravet den dagen.
Nytt för 2020 blir också att klassen Regularity utgår då det blivit allt färre deltagare i klassen. Det gör att fullfartsklassen Historic får hela utrymmet och därmed blir hela rallyt snabbare.

Tävlingen 2020 är det 15:e KAK Midnattssolsrallyt i historisk form vilket är precis lika många gånger som KAK Midnattssolsrallyt kördes i sin ursprungliga form 1950-1964. Detta jubileum kommer också att uppmärksammas under tävlingen.

Mer information och högupplösta bilder finns på hemsidan: www.midnattssolsrallyt.com

Midnattssolsrallyfakta och historik
KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K och har körts varje år sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan.

KAK Midnattssolsrallyt 2020 körs den 8/7-11/7. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare och antalet tävlande är begränsat till cirka 200 ekipage. Årets tävling har Örebro som centralort med serviceplats vid Örebrotravet. Rallyt är cirka 90 mil långt totalt med ungefär 20 specialsträckor på omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.