KAK:s Journalistpris till Julia Brzezinska 2021

KAK har tilldelat Julia Brzezinska Journalistpriset 2021. Hon är en mycket produktiv motorjournalist som genom sitt arbete för bland annat TT Nyhetsbyrån publiceras i många tidningar. Nyligen skedde prisutdelning där hon fick motta en plakett av klubbens ordförande Peter ”Poker” Wallenberg och Anders Ydstedt, som är ordförande i juryn för journalistpriset.

– Det känns jätteroligt och det har sjunkit in ännu mer nu. Det är verkligen kul att få bli uppmärksammad för sitt jobb, säger Julia.
KAK önskar henne lycka till i sitt viktiga arbete med att bevaka bilismens utveckling.

Juryns motivering sin helhet lyder:
”Julia Brzezinska är en mycket produktiv motorjournalist med ett brinnande intresse för bilen. Hennes reportage och biltester präglas av entusiasm och nyfikenhet på ny teknik. Genom ett målande språk åskådliggör hon komplexa innovationer inom motorbranschen och gör dem begripliga för läsaren. Hennes berättarkonst bidrar på så sätt till att öka intresset för bilismens utveckling. Genom sitt journalistiska arbete har Julia Brzezinska visat prov på en förmåga att sätta in bilen i sitt sammanhang genom gedigna kunskaper om bilismens historia. Hon räds inte heller att lyfta frågor om bilismens förutsättningar i samtiden vad gäller nya regelverk och omställningen till en hållbar fordonsflotta. Samtidigt tappar hon aldrig fokus på bilen som maskin och alla dess fördelar som den bidrar med i samhället. Det är med stor glädje som vi tilldelar Julia Brzezinska KAK:s Journalistpris 2021.”

Samtliga vinnare av Journalistpriset