KAK Västra delade ut KAK Performance Prize till William Siverholm

William Siverholm (mitten), Lars Olsson (t.v) och Magnus Hellsten (t.h) från KAK Västra.

I söndags delade KAK västra ut utmärkelsen KAK Performance Prize. Priset tilldelas en västsvensk ungdomsförare eller annan aktiv ungdom inom motorsport som under det gångna året gjort en anmärkningsvärd prestation.

Årets vinnare är William Siverholm Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter. Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

En kort beskrivning av hans resa:
16 år och bor i Lerum, tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport. Började sin motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan han började tävla Internationellt.

De senaste 4 åren har han tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart. Han har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

William Siverholm har också vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog han steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

Till säsongen 2022 blev han uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och tävlade i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Han vann serien 2022 som den yngsta Porscheföraren hittills och står nu här som en värdig vinnare av KAK Performance Prize.

Prisutdelningen kombinerades också med KAK årliga glöggmingel i klubblokalen i Göteborg. Trevlig med många nya ansikten på plats. Varmt välkomna på fler aktiviteter framöver.