Joel Granfors tar första GB3-segern

Joel Granfors körde hem karriärens första GB3-seger och tog över ledningen i mästerskapet i en rejäl styrkedemonstration vid helgens tävlingar på anrika Silverstone.

Granfors var i storslagen form från början till slut i säsongens andra deltävling, där han var snabbast i både träning och kval och fick med sig en trio riktigt starka resultat från de tre race som kördes. 

Eskilstuna-sonen inledde på bästa tänkbara sätt genom att – från en överlägsen pole position – leda från start till mål i det inledande heatet på lördagen. Segern var inte bara Granfors första för säsongen, utan också den första för en svensk förare i det före detta brittiska Formel 3-mästerskapets nya skepnad som GB3. 

Granfors startade sedan i pole position även i Race 2, där han dock fick se sig passerad av britten Tom Lebbon på det första varvet och tog målflagg på en alltjämt meriterande andraplats. 

– Vilken helg, kommenterar Joel Granfors. Snabbast på träningen, snabbast i kvalet, och första segern i land… Jag kunde inte önska mig så mycket mer. Vi har haft väldigt bra fart den här helgen. Vi tog pole position med över tre tiondelar och bilen har fungerat perfekt. Stort tack till teamet och alla som hjälpt mig hit!

joel2