Imponerande dubbelseger för Edvin Hellsten i Porsche Approved Cup!

Kanonloppet på Gelleråsen Arena blev en framgångssaga för Edvin Hellsten från Göteborg som presterade sin bästa racehelg i karriären. Han körde till sig dubbla segrar efter att ha tagit sensationell pole position i kvalet och nu är jakten på totalsegern i Porsche Approved Cup igång på allvar!Edvin Hellsten inledde andra halvan av sin debutsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia med att överraska det 22 bilar stora startfältet. Göteborgaren kvalade nämligen in som sexa totalt i den första kvalomgången (Q1), och tog sig därmed vidare till Q2 för första gången i år.

– Jag hade en bra känsla i regnet och fick fri luft att sätta ett par snabba varv. Superkul att kunna ta min andra pole position i Approved Cup och dessutom komma vidare till Q2, bättre start på en racehelg är svår att få, berättar Edvin.

Från sjätte och åttonde startruta inledde Edvin söndagens två race. Med välfyllda läktare och många förväntansfulla gäster till teamet bjöd Edvin på nagelbitande underhållning. Vetskapen om att de motorstarkare Porsche 991 Gen II bilarna runtomkring honom skulle vara snabbare på den nu torra banan, gjorde de första varven extra spännande. Edvin höll sig till strategin att hålla dem bakom sig så länge som möjligt efter start, vilket gav utdelning i form av två klassegrar i Porsche Approved Cup och bonuspoäng för ett snabbaste varv!

– Vilken helg och vilka race! Jag är riktigt glad och nöjd med min prestation, teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att ge mig en bil som fungerat klockrent i alla väder, säger Edvin med stor glädje efter dubbelsegrarna på Gelleråsen Arena.

Med en poäng ifrån en grand slam denna kanonhelg har nu Edvin minskat gapet från 25 till 14 poäng upp till ledande Hugo Andersson, i mästerskapstabellen för Porsche Approved Cup 2019. Jakten om totalsegern är därmed igång på allvar och ni kommer att kunna se Edvin kämpa vidare när han kör säsongens näst sista racehelg på Rudskogen i Norge 13-14 september.