TEST

Kungliga Automobil Klubben är klubben där man kombinerar sitt bilintresse med trevlig social samvaro.

KAK, grundat år 1903, är idag en rikstäckande allmännyttig ideell förening med främsta syfte att främja en sund utveckling av den svenska bilismen. Vi ägnar oss åt ansvarsfrågor kopplade till bil och trafik, motorsport och sociala klubbaktiviteter. De tre verksamhetsdelarna samverkar för att göra det attraktivt att genom ett medlemskap stödja KAK.

Våra olika engagemang omfattar exempelvis KAK-cupen i gokart, Svenska rallyt, Midnattssolsrallyt, Gärdesloppet/Prins Bertil Memorial, STCC, balen Kungliga Klubbarnas Fest, klubbkräftskivan och bankörningar. Därtill delar vi bland annat ut KAK:s Journalistpris och KAK:s attitydförändringspris och vi engagerar oss i debatten genom Expertrådet. Vi delar ut stipendier för trafiksäkerhetsarbete. Inom KAK hjälper vi medlemmarna att utveckla och fördjupa sitt intresse för bilar och bilism. Genom klubben får man också möjlighet att träffa likasinnade.

Miljöfrågor är prioriterade i klubben. Motorsportsektionen i KAK, där tävlingsverksamheten bedrivs, är av Riksidrottsförbundet miljöcertifierad.

Välkommen till KAK – den unika och personliga bilklubben!