Midnattssolsrallyt
Midnattssolsrallyt grundades 1950 och initiativtagare till det då 300 mil långa rallyt var bildirektören och pionjären Ernst S. Nilson. Han hade tidigare tävlat i KAK:s landsvägstävlingar och bl.a vunnit vinterloppet 1927 mellan Östersund och Stockholm.
Midnattssolsrallyt kördes varje år mellan 1950 och 1964 och hade också en damklass under den här tiden. Året efter började tävlingen köras vintertid och fick då namnet Svenska Rallyt.
År 2006 återupptog KAK traditionen till KAK Midnattssolsrallyt och är nu Sveriges och ett av världens största rally för historiska tävlingsbilar. De bilar som deltar i detta rally får inte vara nyare än årsmodell 1990. Rallyt har körts varje år sedan 2006 men ställdes dock in 2020 på grund av Coronaviruset och Covid-19 pandemin.
KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan.
Kungliga Automobil Klubben
Box 56038, 102 17 Stockholm
Rosendalsvägen 9, 1 tr
+46 8 678 00 55
info@kak.se

logo
Kungliga Automobil Klubben
KAK värnar om dig som är medlem eller besökare på kak.se.
Vi använder cookies för att göra tjänsten mer personaliserad och användarvänlig.

Genom att klicka Jag förstår så samtycker du till användandet av cookies.