Skip to content

Medlemserbjudanden

KAK på Instagram

Nu har årets första nummer av KAK Magasin landat hos våra medlemmar. 75 härligt blanka sidor fullspäckade med reportage, biltester, intervjuer och nedslag i både historien och nutiden. Innehållet skapas av våra medlemmar, för våra medlemmar. Eftersom vi firar 120 år just i år så har vi i detta nummer också några sidor med bilder och minnen från vår barndom. Njut av läsningen!

Nu har årets första nummer av KAK Magasin landat hos våra medlemmar. 75 härligt blanka sidor fullspäckade med reportage, biltester, intervjuer och nedslag i både historien och nutiden. Innehållet skapas av våra medlemmar, för våra medlemmar.
Eftersom vi firar 120 år just i år så har vi i detta nummer också några sidor med bilder och minnen från vår barndom.
Njut av läsningen!
...

"STÄRK UNGAS TRAFIKKUNSKAPER" Det skriver Christer Svensén och Kalle Bäck från KAK:s expertråd i Dala-Demokraten. Körkort är en viktig fråga om frihet, möjlighet till jobb och trafikkunskaper. "En rimlig målsättning vore därför att ge alla elever som går ut gymnasiet möjlighet att genomgå motsvarande teoriutbildning för B-körkort. Folkvalda och ansvariga myndigheter borde ta ett samlat ansvar för att se till att detta blir verklighet. Det skulle både underlätta för fler att ta körkort och att stärka det allmänna trafiksäkerhetsarbetet. " ✅Håller du med oss? Gå med i KAK och stöd vårt arbete för bilismen och trafiksäkerheten. www.kak.se/medlem

"STÄRK UNGAS TRAFIKKUNSKAPER"

Det skriver Christer Svensén och Kalle Bäck från KAK:s expertråd i Dala-Demokraten.

Körkort är en viktig fråga om frihet, möjlighet till jobb och trafikkunskaper.

"En rimlig målsättning vore därför att ge alla elever som går ut gymnasiet möjlighet att genomgå motsvarande teoriutbildning för B-körkort. Folkvalda och ansvariga myndigheter borde ta ett samlat ansvar för att se till att detta blir verklighet. Det skulle både underlätta för fler att ta körkort och att stärka det allmänna trafiksäkerhetsarbetet. "

✅Håller du med oss? Gå med i KAK och stöd vårt arbete för bilismen och trafiksäkerheten. www.kak.se/medlem
...

Håll i hatten (eller snarare ratten). Nu är datum klara för Midnattssolsrallyt 2023. Boka in den 29/6-1/7 i kalendern. ✅ Vi kommer uppdatera snart med info om plats, tider och annat. Upp med handen i kommentarsfältet om du tidigare deltagit i rallyt eller kommer att köra i år. 🙋‍♀️ På vår hemsida - under Motorsport - kan du läsa mer om tävlingen. 🚙🏁

Håll i hatten (eller snarare ratten).
Nu är datum klara för Midnattssolsrallyt 2023.
Boka in den 29/6-1/7 i kalendern. ✅
Vi kommer uppdatera snart med info om plats, tider och annat.

Upp med handen i kommentarsfältet om du tidigare deltagit i rallyt eller kommer att köra i år. 🙋‍♀️
På vår hemsida - under Motorsport - kan du läsa mer om tävlingen. 🚙🏁
...

🚦 FÖRBÄTTRA TRAFIKUTBILDNINGEN FÖR BARN OCH UNGA 🚲 Det skriver Anders Ydstedt och Kalle Bäck från expertrådet idag på Dagens Nyheters debattsida. Länk i kommentarerna. "Barn och unga tidigt borde komma i kontakt med olika trafikmiljöer för att lära sig riskmedvetenhet och regler i praktiken. Ska det ske på ett hållbart och säkert sätt måste dock utbildningen i trafikkunskaper bli bättre. Skolan har en viktig roll att spela i utbildningen av barn och unga som ska röra sig i olika trafikmiljöer." Håller du med oss? Gå med i KAK och stöd vårt arbete. www.kak.se/medlem #kungligaautomobilklubben #kaksverige #trafiksäkerhet #mobilitet #barnochunga #bilar #trafik #mobilitet #infrastruktur #vägar #motorklubb #bilism #rörinteminparkeringsplats

🚦 FÖRBÄTTRA TRAFIKUTBILDNINGEN FÖR BARN OCH UNGA 🚲

Det skriver Anders Ydstedt och Kalle Bäck från expertrådet idag på Dagens Nyheters debattsida. Länk i kommentarerna.

"Barn och unga tidigt borde komma i kontakt med olika trafikmiljöer för att lära sig riskmedvetenhet och regler i praktiken. Ska det ske på ett hållbart och säkert sätt måste dock utbildningen i trafikkunskaper bli bättre.
Skolan har en viktig roll att spela i utbildningen av barn och unga som ska röra sig i olika trafikmiljöer."

Håller du med oss? Gå med i KAK och stöd vårt arbete. www.kak.se/medlem

#kungligaautomobilklubben #kaksverige #trafiksäkerhet #mobilitet #barnochunga #bilar #trafik #mobilitet #infrastruktur #vägar #motorklubb #bilism #rörinteminparkeringsplats
...

🟢FLER PARKERINGSPLATSER MED EGEN LADDNING KRÄVS🟢 Elektrifieringen är en viktig del av hållbarhetsarbetet, men då krävs att det skapas tillräckligt med parkeringsplatser vid bostäder och arbetsplatser. Anders Ydstedt och P-O Hedman från KAK:s expertråd skriver bland annat i Hallandsposten. "Enligt en ny undersökning från Kungliga Automobil Klubben (KAK) föredrar en tydlig majoritet att ladda på en egen parkeringsplats. På frågan ”Om du skulle köpa en elbil, hur viktigt är det då att ha tillgång till egen parkeringsplats med möjligheter att ladda?” svarade 85 procent att det är antingen helt nödvändigt, mycket eller ganska viktigt." 👍👍👍Håller du med oss? Gå med i KAK och stöd vårt arbete för bilismen. www.kak.se/medlem #kungligaautomobilklubben #kaksverige #bilar #trafik #mobilitet #infrastruktur #vägar #motorklubb #bilism #rörinteminparkeringsplats

🟢FLER PARKERINGSPLATSER MED EGEN LADDNING KRÄVS🟢

Elektrifieringen är en viktig del av hållbarhetsarbetet, men då krävs att det skapas tillräckligt med parkeringsplatser vid bostäder och arbetsplatser.

Anders Ydstedt och P-O Hedman från KAK:s expertråd skriver bland annat i Hallandsposten.

"Enligt en ny undersökning från Kungliga Automobil Klubben (KAK) föredrar en tydlig majoritet att ladda på en egen parkeringsplats. På frågan ”Om du skulle köpa en elbil, hur viktigt är det då att ha tillgång till egen parkeringsplats med möjligheter att ladda?” svarade 85 procent att det är antingen helt nödvändigt, mycket eller ganska viktigt."

👍👍👍Håller du med oss? Gå med i KAK och stöd vårt arbete för bilismen. www.kak.se/medlem

#kungligaautomobilklubben #kaksverige #bilar #trafik #mobilitet #infrastruktur #vägar #motorklubb #bilism #rörinteminparkeringsplats
...

Du känner ju säkert redan till att det krävs internationellt körkort för att hyra och köra bil i många vanliga turistländer utanför EU. Men har du vänner och bekanta som ska ut och bila i världen, så påminn dem gärna om att beställa sina internationella körkort i god tid. På vår hemsida finns information om vad som gäller för olika länder och hur man beställer körkortet från oss - lokalt i Malmö och centralt i Stockholm.

Du känner ju säkert redan till att det krävs internationellt körkort för att hyra och köra bil i många vanliga turistländer utanför EU.
Men har du vänner och bekanta som ska ut och bila i världen, så påminn dem gärna om att beställa sina internationella körkort i god tid.
På vår hemsida finns information om vad som gäller för olika länder och hur man beställer körkortet från oss - lokalt i Malmö och centralt i Stockholm.
...

Årsmötessäsongen är här. 👩‍⚖️🧑🏽‍⚖️ Årsmötena är viktiga och trevliga tillfällen för att påverka och för träffa klubbkamrater. ✅ Du anmäler ditt deltagande direkt till din regions kansli. Om du är osäker på kontaktuppgifter så hittar du dessa på KAKs hemsida under respektive region. Datum för regionernas årsmöten: 13/2 KAK Södra 21/3 KAK Östra 23/3 KAK Västra Den formella kallelsen till respektive årsmöte finns i KAK Magasin nr 4 2022. Välkommen!

Årsmötessäsongen är här. 👩‍⚖️🧑🏽‍⚖️

Årsmötena är viktiga och trevliga tillfällen för att påverka och för träffa klubbkamrater. ✅
Du anmäler ditt deltagande direkt till din regions kansli. Om du är osäker på kontaktuppgifter så hittar du dessa på KAKs hemsida under respektive region.
Datum för regionernas årsmöten:
13/2 KAK Södra
21/3 KAK Östra
23/3 KAK Västra

Den formella kallelsen till respektive årsmöte finns i KAK Magasin nr 4 2022.
Välkommen!
...

Kortkort rapport från eCar Expo på Friends Arena i Solna. En mötesplats och mässa för allt som rör elbilar, laddning och omställning. Vilken intressant tid vi som gillar fordon befinner oss i.

Kortkort rapport från eCar Expo på Friends Arena i Solna.
En mötesplats och mässa för allt som rör elbilar, laddning och omställning. Vilken intressant tid vi som gillar fordon befinner oss i.
...

BLI MEDLEM

Bli medlem i Kungliga Automobil Klubben.

Läs om medlemskap >

Kalendarium

KAK Magasin

Senaste numret
KAK magasin #1 2023

Som medlem får du KAK Magasin hem i brevlådan. Den utkommer fyra gånger per år och bjuder på mycket trevlig läsning.

Gärdesloppet

Ett av Sveriges största evenemang för historiska fordon. Den 4 juni 2023 går kortegevägen genom centrala Stockholm samt till utställningarna och tävlingarna på Djurgården.

Vill du ställa ut?
Läs mer > 

Boka direkt >

Midnattsolsrallyt

Midnattssolsrallyt körs den 29 juni till 1 juli. Läs mer>