Linus Lundqvist fullbordar drömhelg i USA-debuten
Linus Lundqvist fullbordade en perfekt debut i den amerikanska formelbilsserien Formula Regional Americas när han följde upp sin seger i lördagens inledande race med en ny kraftfull triumf i det avslutande heatet på söndagskvällen svensk tid.
Lundqvist var i absolut storform när FR Americas inleddes på Mid-Ohio Sports Car Course under helgen, och lämnar premiären med ett smått osannolikt facit av två segrar, två pole positions och två snabbaste varv.

Tyresö-föraren ledde vartenda varv av helgens båda race, och tar en tidig ledning med 14 poängs marginal i mästerskapet - där en fullt finansierad styrning i INDYCAR-supportande Indy Lights till 2021 står på spel.

- Det har varit en helt fantastisk helg, en riktig drömstart på säsongen, säger Linus Lundqvist. Det är svårt att ta in det. Jag har varit här i USA i mindre än två veckor och att få med sig ett sådant här resultat direkt i premiären är otroligt. Stort tack till mitt team, Global Racing Group, som verkligen har välkomnat mig med öppna armar. Det här var ett teamarbete och vi visade verkligen att vi träffat rätt.

Lundqvist - som också toppade fredagens fria träning och noterade ett nytt varvrekord i kvalet - vann båda helgens race före amerikanen David Malukas. Trea i söndagens finalheat blev Malukas teamkamrat i HMD Motorsports, Santiago Urrutia.

Både Malukas och Urrutia var klara för Indy Lights den här säsongen innan serien tvingades till ett uppehåll på grund av coronapandemin. Urrutia har redan slutat tvåa totalt i Indy Lights två gånger.

- Naturligtvis har jag fått ta i för att vinna, men det har ändå varit väldigt mycket under kontroll och innanför marginalerna hela tiden, fortsätter Linus Lundqvist. Det kunde helt enkelt inte ha gått bättre, och det är ytterst sällan man kan säga så i motorsport. Samtidigt är jag säker på att våra rivaler inte kommer ligga på latsidan framöver, så det gäller att vi fortsätter utvecklas. Vi har inte råd att stå still - men just nu tänker jag njuta av det här ett tag!

Nästa deltävling för Formula Regional Americas är inplanerad till den 17-19 juli på Virginia International Raceway.
Alla nyheter
Rapport till KAK om bilanvändning, juli 2020
Kritiken mot bilismen
Bilen i staden
Bilens framtid
Hemester med bil 2020!
Planera för den faktiska utvecklingen
Planera för ökad bilism
Bilen behövs för en bra semester
Linus Lundqvist fullbordar drömhelg i USA-debuten
Joel Granfors tog storslam
Föregående
Antal nyheter 67
Kungliga Automobil Klubben
Box 56038, 102 17 Stockholm
Rosendalsvägen 9, 1 tr
+46 8 678 00 55
info@kak.se