Joel Granfors tog storslam
KAK-föraren, Joel Granfors (15 år), startade säsongen på bästa möjliga sätt, med pole position och vinst i alla tre racen när första deltävlingen i Aquila Synergy Cup drog igång på Falkenberg i helgen.
Det här är första året som han kör hela säsongen och han har tränat hårt i både simulatorn och på banorna under vintern och våren för detta. Siktet är inställt på en mästerskapsseger och det hade inte kunnat börja bättre. Han leder nu med 14 poäng före Elias Adestam på 86 poäng och danske William Wulf på 78 poäng.
Det har varit tät racing under hela helgen och många byten av positioner, men Joel drog det längsta strået och kunde kliva högst upp på prispallen och fick även ta emot prischecken på 5 000 kr för mest poäng under helgen.
- Det har varit helt perfekt i helgen, skrattar en glad Joel efter prisutdelningen. Jag har tränat och planerat för den här körningen länge och att få maximal utdelning är fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot nästa tävling som är på Kinnekulle Ring den 24-26 juli.
Joel har tidigare tävlat i karting, där han vunnit Mellansvenska Kartracingserien, tävlat i SM, EM och VM och hunnit med en säsong som proffsförare i Italien. Lägg hans namn på minnet, då han satsar stort och kommer att nå långt!
Alla nyheter
Joel Granfors tog storslam
Linus Lundqvist fullbordar drömhelg i USA-debuten
Kungliga Automobil Klubben (KAK) blir delägare i Körkortsjakten
Nytt medlemskap
Nytt avsnitt av podden
Uppmuntra till bilresande i tider av smittspridning
Lyft bilistens perspektiv på ”Vehicle to grid”
Glöm inte bilisterna
KAK Årsmöte 16 mars är inställt
Föregående
Antal nyheter 59
Kungliga Automobil Klubben
Box 56038, 102 17 Stockholm
Rosendalsvägen 9, 1 tr
+46 8 678 00 55
info@kak.se

logo
Kungliga Automobil Klubben
KAK värnar om dig som är medlem eller besökare på kak.se.
Vi använder cookies för att göra tjänsten mer personaliserad och användarvänlig.

Genom att klicka Jag förstår så samtycker du till användandet av cookies.