Skip to content

Prins Carl Philips Racing Pokal

Prins Carl Philips Racing Pokal är ett pris som instiftades av Prins Carl Philip 2013. Priset avser att stödja svensk motorsportungdom och delades ut för första gången den 19 augusti samma år i samband med de kartingtävlingar som arrangerades på Lidköpings Motorstadion av Lidköpings Kartingklubb.

Tävlingen är till för att hjälpa alla duktiga ungdomar vidare i deras racingkarriärer. Eftersom jag själv började med motorsport i relativt hög ålder förstår jag hur betydelsefullt det är att få möjlighet att börja träna och tävla redan som ung, säger Prins Carl Philip, som med sitt engagemang, och genom sin tävling, vill ge tillbaka och bidra till svensk motorsports fortsatta utveckling.

– Det är glädjande att så många unga talanger är engagerade i svensk motorsport. Det är helt avgörande för sportens framtid att vi kan attrahera fler att satsa på en karriär inom rally och racing. Vi är glada att KAK kan vara med och bidra till detta, säger KAK:s generalsekreterare, Jessica Bjurström.

 

pres-tavlingen

TÄVLINGEN 2021
PRINS CARL PHILIPS RACING POKAL PÅ GTR MOTORPARK I ESKILSTUNA

Precis som i fjol avgörs årets upplaga på GTR Motorpark i Eskilstuna.

Nytt för i år är tävlingsformatet. Prins Carl Philips Racing Pokal 2021, som omfattar klasserna Rotax Max Senior och Rotax Max DD2, avgörs som en miniserie där kval och samtliga sex finaler ger poäng.

Den som kör till sig flest poäng får segerpokal. Enkelt och rättvist.