OM KAK
Avdelningar
Körkort
Expertrådet
Motorsport
Nyheter
Bra att veta

1- eller 3-årigt? Det finns två olika typer av internationellt körkort; 1-årigt eller 3-årigt. Det ena är efter 1949 års vägtrafikkonvention och gäller i ett år, det andra är efter 1968 års vägtrafikkonvention och gäller i tre år (dock inte längre än ditt svenska körkort). Reglerna för vilket körkort du behöver är olika för olika länder och du hittar en tabell längre ned på denna sida som hjälper dig att hitta rätt. Många länder accepterar båda varianterna, men USA, Japan och Thailand är exempel på länder som bara godtar 1-årigt internationellt körkort.

Att tänka på Du behöver ha ett giltigt svenskt körkort för att ansöka om ett internationellt körkort. Inbetalning måste göras innan vi utfärdar ett internationellt körkort till dig. Till ansökan ska en bevittnad körkortskopia och ett foto på dig bifogas.

Hantering Hanteringstiden för utfärdandet av körkort är ca fem arbetsdagar efter att vi mottagit ansökan och erhållit betalning. För snabbare hantering kan du mot en avgift få det utfärdat samma dag. Vi skickar körkortet med PostNord som vanlig A-post, som delas ut direkt till din brevlåda. Tänk på att tid för postgång ligger utanför vår hanteringstid och kan påverkas av t.ex. helgdagar. Om du har angett en avresedag länge fram i tiden kan ansökningar med tidigare avresa prioriteras framför din vid hög belastning.

Ansökan Du kan ansöka om ett internationellt körkort digitalt på hemsidan eller skriva ut ansökan och skicka in den per post eller e-mail.

Box 56038, 102 17 Stockholm
Rosendalsvägen 9, 1 tr