Felix Rosenquist vinner igen

Felix Rosenqvist följde upp sin seger vid den förra deltävlingen för Formula 3 Euro Series och FIA European Formula 3 Championship på Zandvoort med en ny triumf på Circuit Ricardo Tormo i Valencia i helgen. 20-åringen från Värnamo kontrollerade söndagens avslutande race från start till mål och vann drygt fem sekunder före hemmafavoriten Daniel Juncadella, och etablerade samtidigt ett nytt banrekord på den spanska anläggningen efter att ha raderat ut den tidigare rekordnoteringen med smått osannolika 2.3 sekunder.

– Ett av mina bättre race hittills, och jag vill verkligen tacka Mücke Motorsport för en fantastisk bil den här helgen, säger Felix Rosenqvist. För en gångs skull fungerade allt som vi hade tänkt oss, och när jag väl hade tagit ledningen från Daniel (Juncadella) in i första kurvan kände jag mig otroligt komfortabel. Jag kunde rycka till mig en lucka på ett par sekunder redan på det första varvet, och sedan handlade det om att inte göra några misstag. Att dessutom kunna sätta ett nytt banrekord här i Valencia, som är en bana jag trivs på, gör det hela ännu lite bättre.

Precis som på Zandvoort senast var Rosenqvist den ende föraren i fältet som på allvar kunde utmana rivalerna i mästerskapsledande Prema Powerteam om pole position i fredagens kval, och när dammet hade lagt sig återfanns Rosenqvist som tvåa i resultatlistan. En bra start i Race 1 innebar sedan att han tog ledningen och omedelbart – i en liknande utveckling som den under söndagen – drog ifrån resten av fältet, innan domarna bestraffade honom med en så kallad drive-through för att ha parkerat för långt fram på gridden inför start. Rosenqvist slutade på 13:e plats, och körde sedan upp sig till åttonde i det efterföljande Race 2.

– Inledningen på helgen var en mardröm, men det gör bara segern idag ännu skönare, avslutar Rosenqvist. Jag är säker på att vi hade kunnat vinna även det första racet om det inte hade varit för bestraffningen, men man kan inte få allt och vi har i alla fall bevisat att vi varit snabbast på banan den här helgen. Nu ser jag fram emot säsongsfinalen!

Säsongens sista deltävling för Formula 3 Euro Series och F3-EM avgörs på Hockenheim i Tyskland – där Felix Rosenqvist vann ett av racen under finalhelgen 2011 – den 19-21 oktober.

Logga in