KAK:s Journalistpris 2018 går till Alrik Söderlind

Alrik Söderlind tilldelas KAK:s Journalistpris 2018

Kungliga Automobil Klubben (KAK) tilldelar Alrik Söderlind KAK:s journalistpris 2018. Söderlind är chefredaktör på Auto, motor & sport och bevakar frågor om bilismens förutsättningar och är en aktiv röst i debatten om framtidens mobilitet.

– Det är med stor glädje som vi tilldelar Alrik Söderlind KAK:s Journalistpris. Han är en mångsidig journalist som har ett gediget kunnande om bilen som den frihetsmaskin det är. Han räds heller inte att sticka ut hakan och ta debatten om bilens roll i samhället och hela infrastruktursystemets utformning, säger Anders Ydstedt som är ordförande i juryn för KAK:s Journalistpris.

Alrik Söderlind är mycket glad och stolt över att ha tilldelats KAK:s Journalistpris.

– Det här priset hjälper till att sätta fokus på hur viktig bilen är för vårt samhälle. Jag kommer fortsätta att slåss för bilisterna och en moralisk bilism för nytta och nöje, säger Alrik Söderlind, själv.

– Alrik Söderlind har både bredden och djupet i sin bevakning av frågor kring bilismen. Det behövs fler journalister av hans kaliber. Vi är därför mycket stolta att kunna tilldela Alrik Söderlind KAK:s Journalistpriset 2018, avslutar Anders Ydstedt.

För att läsa pressreleasen i sin helhet klicka här: 20180820 Pressmeddelande_18_journalistpris_KAK

Priset kommer att delas ut i samband med STCC-Finalen på Mantorp 22 september

Logga in