KAK Challenge 3-timmarslopp på Gelleråsen

Välkommen till KAK:s 3-timmars race på Gelleråsen!
Gör ett team med tre förare och delta en heldag på racerbanan, möjlighet till licenskurs efteråt.
Inga förkunskaper behövs, endast körkort behörighet B. Vi tävlar med Richard Göransson Gelleråsen Arenas raceutrustade Volvo C30. Tre förare per bil. Efter morgonens teoretiska genomgång gäller det för teamet att lägga upp strategin för genomförandet av tävlingen. Förmiddagen ägnas åt träning och att hjälpa varandra med råd och tips för att teamet skall få en så framskjuten placering som möjligt. Efter lunchuppehållet blir det ett kort förarmöte och därefter går starten. Förarbyte var 20:e minut. Du får låna hjälm och overall mm.

Efter målgång och prisutdelning finns möjlighet att ta teorikurs för standardbilslicens, för de som önskar. Målet är att du ska kunna lämna Gelleråsen på kvällen med en egen förarlicens för standardbil! Mera detaljer kommer.

Bilar
14 stycken Volvo C30 som är lättade och ombyggda med FIA klassad säkerhetsbur. Bilarna är utrustade med Öhlinsdämpare. Motor, växellåda, koppling och bromsar är modifierat och anpassat för racing. Toppfart blir cirka 170 km/h på Gelleråsbanan!

Datum: Onsdag den 19 september 2018
Tid:       09.00 – 16.30 (cirka 21.00 för de som går licenskursen)

Plats:     Gelleråsen Arena, f.d. Karlskoga Motorstadion

Det finns bara 14 bilar så först till kvarn…

För mera info och inbjudan klicka här: 20180615 Inbjudan KAK Challange Gelleråsen 19 sep 2018

Välkomna!

Logga in